top of page

Anders Skjævestad om DNB-Liv på Juni-møtet.

I nydelig sommervær hadde 20 pensjonister funnet veien til vårt møte den 7.juni.

Bjørg Wiers ønsket alle velkommen og spesielt Anders Skjævestad, Adm. Direktør i DNB-Liv som p.g.a. pandemien ikke har vært hos oss på 3 år.

Det hadde vært sterkt fokus å mye trøkk på pensjon i DNB de siste årene og han var glad og stolt over den fantastiske kollektive innsatsen de ansatte i DNB-Liv hadde vist i disse vanskelige årene under pandemien. Alle var i en periode på hjemmekontor og likevel fungerte alt 100 %. Det var i perioden ingen kundeklager på dårlig service..

KLP bedriftspensjon ble i 2020 kjøpt og overtatt av DNB-Liv.

En annen stor oppgave i denne perioden var muligheten til å samle alle sine pensjonskontoer i en Egen pensjonskonto. Dette skapte stor konkurranse mellom selskapene om hvem som skulle forvalte disse pensjonskontoene.

Han gikk så raskt gjennom DNB-Liv’s siste års regnskap. Premie inntekter 15,8 milliarder, Resultat 1,5 milliarder, Antall Ansatte 326, Antall bedriftskunder 33.000, Antall personkunder 1.200.000, Pensjonsutbetalinger ca 14 milliarder pr.år.

Han snakket så litt om det økende antall uføre i Norge. Faktisk er ca 21% av den voksne norske befolkning mellom 18 og 70 år ikke i arbeid nå.

Litt om fremtiden:

I dag har alle ansatte en mulighet til å jobbe hjemmefra i 2 dager i uken, og må minst være på kontoret 3 dager i uken. Denne fleksibiliteten mente han ble svært viktig i framtiden.

Forvaltning av midlene blir svært viktig fremover i et vanskelig marked med svært svingende aksjekurser og råvarepriser.

De skal fremover satses på en vekst i bedriftsmarkedet – i dag har DNB-Liv ca. 27 %.

Det skal satses på Verdiøkende tjenester, som f.eks. DNB helse

Videre blir digitalisering viktig fremover med bl. helautomatisert dataflyt fra kundene.


Det ble så en del spørsmål om fripolisene våre og misnøye med at de ikke har fått noen særlig regulering de siste 10-15 årene.

Skjævestad fortalte at DNB-Liv i mange år og flere ganger har forsøkt å få myndighetene med på å modernisere fripoliseproduktet, uten hell.

Den lave renten pluss pålagte avsetninger på grunn av høyere levealder har ikke har gitt rom for reguleringer av fripolisene og han var enig i at det virket svært urettferdig og uheldig.

Bjørg Wiers oppsummerte og takket Anders Skjævestad for det interessante innlegget.

Etterpå var det som vanlig kaffe, te og rundstykker.


Terje Jenssen  

bottom of page